Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strålman förbereder sig för kraftig orkan

Tibrokillen Anton Strålman är van vid Floridas klimat. NHL-backen är därför förberedd när en orkan nu närmar sig området.

Orkanen Dorion väntas nå orkanstyrkan "kategori 4", vilket innebär vindstyrkor på mellan 58 och 69 meter/sekund. Dorion har just snuddat Puerto Rico på sin väg upp mot Bahamas innan den enligt prognoserna väntas nå det amerikanska fastlandet i början på nästa vecka.

För 33-årige Anton Strålman, som har fem säsonger bakom sig i Tampa Bay, är det här med orkaner inget nytt. Till nästa säsong väntar spel i Florida Panthers och familjen Strålman stannar därmed kvar i samma delstat. Flytten har gått österut och mer inåt land än tidigare.

– I Tampa hyrde vi ett gammalt trähus från 1926 och bodde närmare havet. Nu har vi hyrt ett modernare hus byggt i cement, dessutom bor vi på ett längre avstånd från vattnet. Så vi känner oss lite tryggare. Vi är inte lika utsatta som tidigare, säger Strålman till Expressen.

Han berättar också hur familjen förberett sig.

– Ja, vi har varit ute och handlat vatten, lite förnödenheter och en gasolplatta om vi skulle bli utan elektricitet ett tag. Och vi har tagit med oss den generator vi köpte i Tampa Bay, så det känns ändå helt okej. Men man vet aldrig vad som kan hända. Vi får se var orkanen når land här på Floridas östkust.

Enligt Expressen väntas orkanen gå in över land norr om West Palm Beach, cirka en timmes bilfärd från Strålmans hus. Men just nu har inte familjen planer på att röra sig mot säkrare mark.

– Vi får se vad som händer under de närmaste dagarna, säger Anton Strålman till tidningen.