Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort publikintresse för Villa – trots coronakrisen: "Helt fantastiskt"

Sommarvärme – och coronapandemi. Ändå är intresset stort för Villa Lidköping inför kommande bandyvinter. Drygt 1 400 personer har köpt säsongskort – vilket är i paritet med samma tidpunkt i fjol.

– I rådande omständigheter är det här helt fantastiskt och det visar vilken särställning vi har på marknaden och hur extremt starka vi är lokalt, det värmer extra i hjärtat. Att våra följare fortsätter att stötta oss läget till trots. Nu när det behövs som mest, säger klubbdirektör Jonas “Sparris” Johansson på Villas hemsida.

Säsongskortet gäller till både dam- och herrlagets matcher. Återstår dock att se vilka restriktioner för allmänna sammankomster som gäller i höst och framåt.

Även sportsligt går det bra för Lidköpingsklubben, som har hela 30 spelare som blivit uttagna till landslagets olika träningstrupper inför 2020/21 (från A-landslag ner till P16).

Herrspelarna är Jesper Thimfors, Ludvig Johansson, Erik Säfström, Joel Broberg, Martin Karlsson, Christoffer Edlund och Martin Johansson.

Lägg därtill tidigare Villaspelarna Johan Esplund, som gör comeback i blågult, och Tobias Nyberg som numera återfinns i storsatsande AIK.

Däremot är inte Johan Löfstedt och Felix Pherson med i truppen.

Assisterande förbundskapten är den förre Villaspelaren Pär Gustafsson.

Nästa säsong ska två VM avgöras i Ryssland, först i oktober och därefter i mars/april.

Även på damsidan har Villa sju spelare med i nya förbundskaptenens Olle Wibergs första trupp. Dessa är Viktoria Karlsson, Lisa Östman, Ida Friman, Sanna Gustafsson, Agnes Ögren, Tilda Ström och Matilda Svenler.

Den gångna säsongen förlorade Villas herrar SM-finalen mot Edsbyn medan damerna fick respass i semifinal mot Skutskär.