Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort intresse för att få en roll i Askungen

Nästan 100 personer var under helgen på auditions för att få en roll i Revymakarnas nya produktion Askungen som har premiär i slutet av augusti. – Intresset är stort för att spela teater, det är fantastiskt, säger Ulf Ekström på Revymakarna.

I januari gjorde Revymakarna succé med Det bästa från Björn & Benny, alla biljetter sålde slut och när man satte in extraföreställningar gick de biljetterna åt fort.

– Det var slutsålt innan premiären och vi gjorde totalt 12 föreställningar. Det var fantastiskt, summerar producenten Ulf Ekström.

Nu har arbetet med Revymakarnas nästa produktion inletts. Nästa föreställning blir en familjemusikal med en välkänd saga, nämligen Askungen.

Under helgen var det auditions för både vuxna och barn som ville ha en roll i musikalen.

På söndagens barnauditions skulle Yvonne Schönborg Strömer och Erik Lund som leder uttagningarna hitta Askungens tolv möss bland de nästan 60 barn som kom dit.

Under uttagningarna testades barnen på sång och olika teaterövningar för att se hur de jobbar i grupp. Huvudsaken var att ha roligt tillsammans, menar Yvonne Schönborg Strömer och Erik Lund.

– Det bästa är att ha glada barn som tycker det är kul att vara här, säger Yvonne.

– Och de vill komma hit igen på audition, flikar Erik in.

För även om inte alla barn kan få en roll i Askungen, så kommer det fler möjligheter i kommande produktioner. När tidningen pratade med de uttagningsansvariga hade de bara mött den första gruppen, men de tycker det bådar gott för de som de mött hittills har varit duktiga.

Två av barnen som var på audition till Askungen var Nellie och Sofia.

– Det var roligt, säger Nellie som är med i uppsättningen av Pippi Långstrump som just nu spelas på Skövde stadsteater.

– Roligt och lite pirrigt, särskilt när man skulle sjunga, tycker Sofia som förra sommaren var med i Revymakarnas sommarskola.

De både tycker det hade varit kul att få vara med i Askungen.

Intresset för att få en roll i musikalen och att få spela teater är stort, det konstaterar Revymakarnas producent Ulf Ekström.

– Det är nästan 100 personer här under helgen, varav 50-60 är barn. Intresset är stort för att spela teater.

Revymakarna har satt upp Askungen en gång innan och det som är speciellt med musikalen är att musiken är skriven av skaraborgare. Johan S Abrahamsson och Nina Wallgren Abrahamsson har skrivit den.

– Många tänker på Disneys film när man säger Askungen, men den musiken får vi inte använda. Därför hade vi nyskriven musik och det är kul att använda den igen, säger Ulf Ekström.

Men först ska alla roller tillsättas, sedan drar repetitionerna igång i mars. Den 31 augusti har musikalen Askungen premiär på Skövde stadsteater och totalt är 10 föreställningar inplanerade.