Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Största mässan hittills

- Vid tidigare mässor har samtliga utställningsytor varit slutsålda och senast uppgick antalet besökare under de två dagar mässan hölls till sju tusen besökande, säger Leif Nilsson.

Men i år har mässarrangörerna fått mer utrymmen i och med att Orrskogen fått ytterligare en del lokaliteter. Man räknar med att cirka 130 företag kommer att vara representerade under mässdagarna.

- Vi har riktat in oss på företag som finns i bygden och även Malungsföretagarna som finns utanför bygden. Vi har i dag upp mot tusen företag om man räknar in alla småföretag. Vi tror inte att det ska vara någon svårighet att fylla alla mässplatserna, säger Leif Nilsson.

En nyhet för året är att företagsmässan kommer att pågå under tre dagar mot tidigare två. Detta gör att arrangörerna räknar med att för första gången få mer än tio tusen besökare.

Samtliga skolor i Malung vid mellanstadiet, högstadiet och gymnasieskolan har bjudits in och det kommer också att ordnas en "Uppfinnartävling" för eleverna och här blir det en tävlan i olika klasser.

I arrangörsstaben ingår förutom Malungsföreagarna, också Malungs Resurs och Framtids-center, Malungs kommun och Orrskogen.

- Vi vet att vid en sån här mässa är det inte bara en presentation av företagen utan det brukar också knytas en del företagskontakter som är till stor nytta för företagen i bygden, säger Leif Nilsson som räknar med att det vid årets företagsmässa också kommer att finnas ett större inslag av företag från Sälenområdet än det varit vid tidigare mässor.

På kvällen första mässdagen kommer ett föredrag att hållas av Björn Lundén, bokförläggare från Näsviken som ska tala över ämnet "Framgångsrikt företagande i glesbygd".

- En sån här gång räknar vi också med många besökare från våra grannkommuner, säger Leif Nilsson som tror att årets företagsmässa på Orrskogen i Malung kommer att bli den största hittills.

SÖREN HAGA