Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storbranden i Skövde: Anhållen släppt på fri fot

 
Storbranden i Södra Ryd
Visa alla artiklar

På torsdagen greps och anhölls en person efter storbranden i Södra Ryd i Skövde. Nu meddelar polisen att personen är släppt. – Jag vet inte om personen fortfarande är misstänkt, säger Ulf Andersson, stationsbefäl vid Skövdepolisen.

Det var på torsdagseftermiddagen som en person greps och anhölls misstänkt för mordbrand efter storbranden i stadsdelen Södra Ryd i onsdagskväll.

Polisen berättade då att man jobbade utifrån hypotesen att branden i lägenheten, som spred sig till flera fastigheter, var anlagd.

– Vi jobbar med ärendet som ett brott. Sen får vi se om det finns naturliga orsaker till branden, det går inte att utesluta. Vad den här personen har sagt eller vilken relation denne har till platsen är inget vi går in på i nuläget, sa Niklas Lindström på polisens Grova Brotts-grupp i Skövde, då.

Släppt på fri fot

Nu står det klart att personen som anhölls är släppt på fri fot.

– Jag vet inte om personen fortfarande är misstänkt. Det enda jag vet är att personen släpptes på fredagskvällen efter beslut av åklagare, säger Ulf Andersson, stationsbefäl vid Skövdepolisen.

LÄS MER: Här startar storbranden – se vittnesbilden

LÄS MER: Se otäcka brandfilmen från Södra Ryd

LÄS MER: De flydde branden: ”Jag vaknade av att det brann”