Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stöd till kulturlivet i corona-tider

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Västra Götalandsregionen stöttar kulturlivet på olika sätt i corona-krisen.

Västra Götalandsregionen har tagit ett flertal beslut för att stötta kulturlivet genom corona-krisen.

– Insatser till det fria kulturlivet är nu mest angeläget och därför har vi gjort de här prioriteringarna. Det är inte klart hur regeringens 500 miljoner kronor till kulturen kommer att fördelas, och vi behöver agera regionalt omgående, säger Conny Brännberg (KD), kulturnämndens ordförande, i ett pressmeddelande från regionen.

Organisationer som får vissa långsiktiga stöd av regionen för kulturella aktiviteter får behålla stöden trots att verksamheterna förändras eller ställs in på grund av pandemin.

Redan upparbetade kostnader ska heller inte återkrävas när det gäller beviljade projektmedel till verksamheter som förändras med anledning av corona-situatinen.

Regionens kulturnämnd har också beslutat att frigöra närmare fyra miljoner kronor från nämndens budget för att användas på olika sätt med anledning av den nya situationen. Bland annat går nästan en miljon kronor till att utöka antalet kulturstipendier om 30 000 kronor. Det blir också en utlysning av 100 utbildningsstipendier om 17 000 kronor.

Arrangörsstöd ska också kunna gå till upparbetade kostnader för inställda evenemang. Biografer som drivs ideellt ska också få ekonomiskt stöd för uteblivna intäkter.