Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spring för livet kör i år igen

Förra året öppnade sig himlen och en gigantisk hagelskur överraskade deltagarna. I år hoppas arrangörerna bakom Spring för livet på bättre väder, dessutom är barnloppet tillbaka.

Peter Lundell på Energi träningscenter och Cissi Hagberg, Medborgarskolan, vill slå ett slag för loppet och beslöt sig därför att värma upp på varsitt löpband på gymmet.

De tog inte ut sig, men sprang tillräckligt för att de skulle bli varma.

Initiativtagaren Cissi Hagberg förklarade att Spring för livet-loppet inte heller är något hårt träningsrace, utan mer tänkt för motionären.

Loppet körs första maj på Billingens fritidsområde och det för sjätte gången. Förra året var första gången det gjordes tillsammans med Energi Träningscenter. Då sprang 880 deltagare loppet och man lyckades samla in 100 000 kronor. Pengarna går till Diabetesfonden och Cancerfonden, som får lika mycket vardera.

– I år kommer de som springer milen att få gå ut direkt efter barnloppet så de får mer publik och där den gröna milen korsar femman blir det vattenstation, säger Peter Lundell.

Förutom de distanserna finns även två och en halv kilometer, för dem som föredrar det spåret. Barnloppet är på en kilometer.

– Vi funderade redan 2017 på att starta ett eget motionslopp eftersom det inte blev något Spring för livet det året. Men då var det ingen bra timing för vår del. Så när den här möjligheten med Medborgarskolan dök upp hakade vi på. Det är viktigt att hålla liv i loppet så det inte dör ut, menar Peter Lundell.

Det viktigaste, anser arrangörerna, är att alla får chansen, eller ursäkten, att komma ut och röra på sig och få frisk luft.

I år är som sagt barnloppet tillbaka och det brukar dra mycket folk, konstaterar Cissi Hagberg.

– Det blir även en del kringaktiviteter så att det ska finnas lite för alla.

Bland annat kommer Axevalla travskola att ordna ponnyridning, Matmöten Skaraborg kommer finnas på plats och det blir även musiker ute i spåret.