Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spottade på rådjursjägare - döms till dagsböter

De två männen hade jagat rådjur på jaktmarker som låg nära 56-åringens bostad. När de passerade på den landsväg som ligger bredvid mannens hus stoppade han dem. Det slutade i en diskussion som ledde till att han spottade på en av jägarna.

Nu döms mannen för ofredande och ska betala 30 dagsböter á 200 kronor, samt ett skadestånd på 5 000 kronor till den utsatte mannen.

När diskussionen startade hävdade 56-åringen att de kört för fort, vilket föraren tillbakavisade. Sedan övergick det till en diskussion om det var lämpligt att jaga när det var så varmt.

Sedan påstod mannen att jägaren bröt mot terränglagstiftningen. han var väldigt aggressiv och föraren trodde att denne skulle slå honom.

Försökte köra

Jägaren svarade att han inte orkade tjafsa och började krypköra därifrån. Han fick dock stanna igen eftersom husägaren hängde med armbågarna inne i bilfönstret. 56-åringen sade sedan något i stil med ”Du lille grabben, ser jag dig här igen”, varvid jägaren började köra därifrån.

Osannolikt

Och då fick han spottet i ansiktet, vilket hans jägarkollega kunde bekräfta i tingsrätten. Den nu dömde hävdade att jaktlaget ville ha bort honom därifrån, men det ansåg tingsrätten som osannolikt.

Domstolen menade att de två männen i bilen knappast skulle anmält 56-åringen och genomgått en rättegång om det inte vore sant. Dessutom skulle det ju knappast få honom att flytta.