Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportchefen: "Det är unikt och därför ganska luddigt"

Att en innebandyspelare blir totalt nedsprungen av motståndarlaget i samband med ett målfirande är något som aldrig tidigare hänt i svensk innebandyhistoria. Förra veckan hände det i Skövde.

Senast Skövde spelade i division 1 var för tre år sedan. Varje år sedan dess har innebandylaget tagit sig vidare till kvalspel men där inte varit tillräckliga. Efter en lång säsong befann sig Skövde i år återigen i ett kvalspel och under förra onsdagen skulle allt avgöras. Det var vinna eller försvinna som gällde för Skövdespelarna.

– Det klart att det är surt att att förlora ett kval. Samtidigt är Fristad värdiga vinnare. De var bättre än oss, säger Oscar Hjerpe som är sportchef i Skövde IBF.

Efter matchen var det dock inte förlusten i sig som fick mest uppmärksamhet. I tumultet efter Fristads avgörande 6-7-mål blev Skövdecentern Dennis Vallin Lans totalt nedtrampad av gästerna. Den 22-årige Falköpingsbon hamnade mitt i klungan av målfirandet och fick därefter spendera natten på akuten. Där konstaterades att Dennis Vallin brutit okbenet och fått en krosskada på ögongloben.

– Jag kan egentligen inte säga så mycket om det som har hänt. Inte för att jag inte vill, men för att jag inte kan. Jag vet helt enkelt inte hur vi ska gå vidare, säger Oscar Hjerpe.

Både Skövde och Fristad är angelägna om att incidenten ska lösas på ett så bra sätt som möjligt. Därför har klubbarna nu tagit hjälp av Västergötlands innebandyförbund.

– Det här är första gången i svensk innebandyhistoria som något som detta inträffar. Det är unikt och därför ganska luddigt. Vi ska sitta ner med förbundet i slutet av veckan, säger Skövdes sportchef.

Från Fristads håll är man mest angelägen om att Dennis Vallin Lans ska krya på sig så fort som möjligt. Föreningen har skickat blommor och är ledsna över det som har hänt.

– Det otroligt olyckligt och jag vill verkligen understryka att ingen av oss hade för avsikt att skada Dennis. Vi har och kommer fortsätta att ha en god dialog med Skövde. Vi ska se till att hjälpa dem på alla sätt vi kan, säger Tobias Ragnarsson.