Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelarfackets vd föreslår kortare PL-matcher

Fotbollsmatcher som är kortare än 2x45 minuter? Den frågan borde lyftas av klubbarna när och om säsongen ska återupptas i England, tycker spelarfackets vd Gordon Taylor.

De engelska fotbollsklubbarna hoppas fortfarande kunna fullfölja säsongen, trots coronapandemin och oron för spelarnas hälsa.

Det pratas om att testa spelare upp till tre gånger i veckan och att de ska bo på hotell i flera veckor för att minska risken att bli smittade.

Om ligan återupptas innebär det troligen ett tajt matchande – efter en kort försäsong med att jobba upp konditionen igen.

Internationella fotbollsförbundet Fifa har föreslaget att varje lag ska kunna byta ut totalt fem spelare, mot vanligtvis tre, för att minska risken för skador när spelet återupptas, och Gordon Taylor, vd för spelarfacket (PFA), lyfter även frågan om kortare matcher.

– Säkerheten måste stå i centrum. Vi vet inte hur framtiden blir. Vad vi känner till är vilka förslag som lagts fram, som fler byten och att ha matcher med kortare halvlekar än 45 minuter, säger han.

Rick Parry, ordförande i den engelska ligaföreningen (EFL), säger att man ännu inte diskuterat kortare halvlekar, men att han är öppen för nya idéer.

– Jag tror inte att vi ska utesluta några kreativa idéer med tanke på de utmaningar vi står inför. Vi kanske kommer att landa i ett komprimerat spelschema, kanske är tanken att detta kan hjälpa spelare med återhämtning och minska risken för skador. Vi har inte studerat det, säger han.