Säsongen 2019 är ej över än, men Skövde AIK har börjat bygga på truppen inför nästa säsong. Tidigare under fredagen kunde SN-sporten berätta att Lukas Lilja kommer allt närmare en övergång från Skara FC till Skövde AIK, och nu meddelar klubben själv att en av spelarna i den nuvarande truppen har förlängt kontraktet.

Det handlar om ytterbacken Samuel Sörman, 19, som har förlängt över säsongen 2020.

– Samuel har mestadels hållit till på högerbacken under säsongen, där ser vi hans roll även 2020. Det är en snabb och passningssäker ytterback med en fin inläggsfot som vi ser stor potential i, säger sportchef Per Åstemo till klubbens hemsida.

– Det känns skönt att ha detta klart och att föreningen tror på mig, säger Sörman själv.

Sedan tidigare har sju spelare kontrakt med SAIK över nästa säsong. Dessa är Markus Fröjd, Nattnael Zerai, Oskar Lennerskog, Oskar Haglund, David Engelbrektsson, Adam Zghiguida och Amer Ibrahimovic.

– Vi har börjat sondera terrängen och stämt av med alla, men spelarna vill avvakta lite. Vi har bra dialoger och alla spelare trivs i föreningen. Det är positivt, säger Åstemo.

I samma veva meddelar SAIK att målvaktstränaren Mirza Kalijundzic även stannar i klubben och till nästa säsong får ett utökat ansvar i ledarstaben i att stötta huvudtränare Stefan Strind.

Relaterat till artikeln