Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarpraktikanterna får också gåvocheckar av kommunen

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

I sommar tar Skövde kommun emot sommarpraktikanter. Men på grund av coronaviruset kan man inte ha en välkomstträff som man brukar ha, istället får ungdomarna en gåvocheck för att hälsa dem välkomna. Gåvochecken blir i sin tur ett stöd för den lokala handeln och restaurangerna där den kan lösas in.

Anställda i Skövde kommun fick tidigare i våras gåvocheckar av sin arbetsgivare, som ett indirekt stöd till handeln och restaurangerna i Skövde under coronakrisen.

– Pengarna ska inom en kortare tidsperiod spenderas i Skövdes butiker och restauranger. På det här sättet hoppas vi ytterligare kunna stärka det lokala näringslivet under en tid av utmaningar som vi alla befinner oss i nu, sade Katarina Jonsson då om gåvocheckarna som sedan delades ut.

Nu har Skövde kommun beslutat att även årets sommarpraktikanter ska få en sommargåva. I år kan man inte ha en välkomstträff för ungdomarna, istället får de gåvocheckar för att hälsa dem välkomna och tacka för det jobb de gör.

Det blir också ett indirekt stöd till Skövdes handel, för uppmaningen är att handla lokalt och stötta näringslivet i Skövde.

Gåvochecken till sommarpraktikanterna kommer att ha ett värde på 120 kronor.