Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarland skjuter fram öppningen

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Coronapandemin och förbudet mot sammankomster för fler än 50 personer gör att Skara Sommarland nu beslutat sig för att skjuta fram sin premiär.

Sommarlands planerade öppning den 30 maj skjuts upp en vecka. Nu jobbar parken istället mot en öppning den 6 juni.

– För tillfället får vi bara ta in 50 stycken åt gången. Vi får se under maj om det kan bli lättnader i de restriktionerna, säger parkens vd Janne Nilsson.

Förberedelsetiden för en öppning ligger på drygt två månader, därför behöver Skara sommarland ha ett datum att sikta på. Men även det kan komma att förändras beroende på hur pandemin och restriktionerna kring sammankomster utvecklas.

Om parken kan öppna som nu är planerat den 6 juni så kommer det ske på ett ansvarsfullt sätt, säger Janne Nilsson.

– Vi kommer att göra allt för att minimera smittrisken. Det som är bra är att vi har ett stor badland över en stor yta. Vi vet dessutom att klor ta död på coronaviruset. Det är snarare köer och liknande som vi får hantera.

Om det kan bli tal om ytterligare uppskjutning av premiärdatumen på grund av fortsatta begränsningar vid sammankomster får de se.

– Vi tar det här vecka för vecka och jobbar mot en öppning.

Med anledning av den nu uppskjutna premiären har ett antal medarbetare på tjänstemannasidan permitterats.