Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sökandet efter flickan fortsätter i Uddevalla

Polisen fortsätter sökandet efter den försvunna 17-åriga flickan i Uddevalla, som enligt polisen inte längre är i livet. Samtidigt byter åklagarmyndigheten förundersökningsledare i ärendet. – Vi vill att man fortsätter att leta efter ytterligare kroppsdelar för att man ska kunna bedöma hur flickan har bragts om livet, säger den nya åklagaren Jim Westerberg.

Bytet av åklagare är inte dramatiskt. Tidigare förundersökningsledaren vice chefsåklagare Caroline Fransson har chefsuppgifter och kan inte ägna så mycket tid som behövs för tunga fall av det här slaget.

In i nytt skede

Under torsdagen gjordes fyndet av en kroppsdel från flickan. Fyndet innebär att polisen konstaterar att det inte längre finns hopp om att finna flickan i livet. Polisens sökinsatser går därmed in i ett nytt skede. Frivilligorganisationerna har blåst av sitt letande och polisen fokuserar nu på några områden, både på land och i vatten.

– Vi söker på alla ställen vi kan tänka oss. Vi börjar i en tät cirkel runt bostaden och får se hur långt därifrån vi går sedan, säger spaningsledaren Sten-Rune Timersjö till GT.

Uddevallabor har sett polisens båtar vid hamninloppet och i Bäveån.

– Kustbevakningen har sökt hela helgen och fortsätter under måndagen. Marinens röjdykardivision kommer att ansluta under dagen, säger Sten Rune Timmersjö, chef för enheten grova brott Fyrbodal.

Dessutom kommer två kriminalsökhundar från region Öst att ansluta.

Polisens organisation som tar emot och bedömer tips arbetar vidare som tidigare.

– Är det så att vi bedömer att det är intressant så kommer vi att åka ut och titta på det. Vi är öppna för alla möjligheter, säger Timersjö.

Flera minnesstunder

Under helgen anordnades minnesstunder för den döda flickan. Flera hundra som deltagit i sökandet och andra som berörts samlades bland annat på Kungstorget i Uddevalla där en spontan minnesplats har uppstått.

En 22-årig man i flickans närhet sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord på flickan.

– Mig veterligen har inga förhör hållits med mannen sedan fyndet gjordes. Men det ska hållas förhör inom kort den här veckan, säger Jim Westerberg.

Häktningen av mannen ska prövas av tingsrätten i slutet på veckan. Han förnekar brott.