Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snuskhummern Bode först ut

Västergötlands museum uppmärksammar under april månad två skaraborgska snuskhumrar. De har båda gått till historien som provocerande, normbrytande, humoristiska och socialt närmast omöjliga artister. Båda anses dessutom vara förgrundsgestalter för den subkultur som kallas könsrock. Det handlar förstås om Johnny Bode och Eddie Meduza.

Först ut att få en egen kväll är Johnny Bode som är temat för kvällen den 11 april.

Berättelsen om Johnny Bode, född i Falköping 1912, och med ett liv som pendlade mellan stora framgångar som kompositör och revyartist till fängelsestraff och mentalsjukhus, gestaltas nu i en aktuell dokumentär av filmskaparen Bo Sjökvist. Onsdagskvällen den 11 april besöker Sjökvist museet för att berätta om produktionen av filmen Ingen tid för kärlek, och om hur han har forskat fram fakta, träffat släktingar och vänner i jakt på att ringa in Bodes sällsamma och turbulenta liv.

– Johnny Bode hade stora succéer både i Sverige och Europa, men ändå är han idag helt utskriven ut historien. Varför? Hans liv är så innehållsrikt och så bisarrt att det nästan är svårt att tro att det är sant, säger Bo Sjökvist.

Bo Sjökvist är dokumentärfilmare, författare och journalist, känd för att porträttera människor och händelser utanför marginalen. Han har också varit programledare, reporter och producent på Sveriges radio samt dokumentärfilmskonsulent på Film i Väst och projektledare på SVT i Göteborg.