Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smittan ökar igen – flera brukare inom hemtjänsten drabbade av covid-19

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Förra veckan fanns det två smittade med covid-19 inom Skövde kommuns äldreomsorg. Denna vecka har det ökat till åtta konstaterade fall, då det finns sex smittade inom hemtjänsten.

Skövde kommun lyckades begränsa smittspridningen inom sina verksamheter, men nu har den tyvärr ökat igen. Just nu finns åtta konstaterade fall av covid-19 bland Skövde kommuns brukare. Två av dessa är inom kommunens äldreboenden och sex är inom hemtjänsten.

– Det är ingen spridning på något äldreboende. Man får tänka utifrån den omfattande smittspridningen så har vi få fall på äldreboendena, säger Lena Friberg, chef för ledningsgrupp corona i Skövde kommun.

Ökningen finns bland äldre inom hemtjänsten, som kan påverkas när det är smittspridning i samhället.

– Brukare i hemtjänst rör sig på samhället på ett annat sätt. Det är allmän spridning och det påverkar även dem, säger Lena Friberg.

– Det är inte bra att äldre blir smittade, men det är lite svårare med personer i hemtjänsten som kan gå ut precis som du och jag.

Det Skövdebor kan göra för att hjälpa till i situationen som råder är att hålla sig till grundreglerna som gällt från pandemins start: Tvätta händerna, hålla avstånd och stanna hemma om man är sjuk.

– Om man tittar på utvecklingen på Skas är det oerhört viktigt att vi håller i och håller ut för att kunna vända på det här nu, säger Lena Friberg.