Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SMHI varnar för mycket hårda vindbyar – kan bli 23 meter i sekunden

Fredag eftermiddag gäller det att hålla i hatten i Skaraborg och se till att inte ha några möbler i trädgården som kan blåsa bort. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar.

Det är under fredag eftermiddag som SMHI varnar för sydvästliga vindbyar med en styrka på 21-23 meter över hela Skaraborg. Den kraftiga vinden kan då göra att grenar och enstaka träd knäcks, samt kan innebära problem för höga fordon.

Enligt SMHI:s meterolog ser det ut att bli blåsigast i ett stråk över norra Götaland och på Gotland. Det kan också komma en del skurar under kvällen, som kan få inslag av snö.

Imorgon väntas ovädret vara över, lördag väntas bli en solig dag över större delen av Sverige.

Blåsten påverkar också tågtrafiken i Skaraborg. Under hela fredagen är tågtrafiken inställd på sträckan Håkantorp – Gårdsjö i Kinnekullebanan på grund av ovädret. Det påverkar tåg på sträckorna Göteborg-Herrljunga-Mariestad och buss ersätter på delar av vägen.