Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fulsmet från polisen - jagades i 200 km/h

Polisen skulle kontrollera en bil på Järnvägsgatan i Götene. Föraren släppte då av sin passagerare som ställde sig i vägen för polisen så att föraren kunde fly. Händelsen slutar nu med skyddstillsyn i en dom för grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning.

Stoppförsöket resulterar i en lång jakt och den nu dömde 38-åringen kör på fel sida av vägen, är nära att krocka, far fram på en åker och struntar i väjningsplikten.

Till historien hör också att passageraren, som släpptes av i samband poliskontrollen, under förföljandet flera gånger springer över vägen och gör försök att stoppa polisbilen. Patrullen lyckades dock manövrera runt honom vid ett antal tillfällen. Denne döms nu också för vårdslöshet i trafik till 40 dagsböter á 50 kronor.

Sladdar ut på vägen

Under jakten genar 38-åringen över en grässluttning, en trottoar, kör mellan en skylt och lyktstolpe och sladdar ut över Järnvägsgatans bägge vägbanor så att hans front hamnar i sydlig riktning. Detta sker med sådan fart att han omöjligen kan ha kontroll på varken fotgängare eller annan trafik som befinner sig på vägen. Föraren genar över en åker och tar sig upp på länsväg 2755 via en traktorstig, sedan går det i 200 kilometer i timman mot Ledsjö.

Det är först när han stoppas av en lastbil, som stannat för väjningsplikten ut på E20, som färden tar slut. Tingsrätten skriver att mannen har uppvisat en sådan uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom att trafikbrottet ska bedömas som grovt.

Elva avsnitt

38-åringen förekommer i straffregistret under elva avsnitt. Han dömdes den 20 december 2018 av Skaraborgs tingsrätt för misshandel och grov olovlig körning till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

Han dömdes dessförinnan den 1 mars 2018 av Skaraborgs tingsrätt för bland annat grov olovlig körning, grovt brott, och misshandel till skyddstillsyn.

Efter händelsen genomgår han ett program för att försöka kontrollera sitt impulsiva handlande. Det är en av förklaringarna till att Skaraborgs tingsrätt stannar vid ett straff på skyddstillsyn.