Det är cirka 275 utställare varav 30 nykomlingar som säljer sitt egentillverkade hantverk i Hjo på en av Skandinaviens största slöjdmässor.

Göran Olsson från Slöjdverkstan i Skara tillhör en av veteranerna. För det 24:e året i rad ställer han ut sina egendesignade träleksaker, pallar och hushållsredskap.

Det är roligt att vara här på en så stor marknad med mycket folk. Det är inte många träslöjdare som gör träleksaker heller, så jag är inte en i mängden, förklarar han.

Göran som tidigare jobbat som vaktmästare i Skaras idrottshall tycker om att hålla kvar i sin hobby som han haft nästan lika länge som mässan har funnits.

I 35 år har jag hållit på med slöjd. Man börjar ju bli lite gammal och har inte samma fart längre, men det är viktigt att ha något att pyssla med, menar han.

Bland handmålade tomtar och änglar sitter Catarina Larsson från Cattis Porslin i Falköping och säljer sina kreationer. Att besökare faktiskt vill köpa sig en tomte i juli är något hon bekräftar, men det är hennes äggkoppar som är de mest populära.

En del samlar på dem och återkommer varje år för att köpa av mig, berättar hon.

Hos Jane Nyström Steen från Tidaholm är det ponchos och handledsvärmare i ull som säljer bäst, trots det varma vädret.

Jag tror att folk passar på när det är mässa, säger hon.

Jane har tidigare haft en leksaksaffär i Tidaholm men driver nu tillsammans med maken firman Ullok, där hon säljer sina ullbroderier och maken säljer modelltåg. Yllet köper hon från grossister.

Jag har inte några planer på att skaffa egna får, skrattar hon.