Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slitstarka Bluebirds stora så in i Norden

I snart 30 år har Bluebirds från Skövde gungat på. Se filmen som ger fyra av fem bluesriff!

Filmen är inspelad på båten SS Marieholm som ligger utanför Göteborgsoperan; det är en i raden av spelkvällar men den här miljön är lite speciell för blues- och jazzentusiaster i Västsverige.

Kvällens börjar lite mjukt i första set men när kvällen fortskrider, så strömmar publiken till. Det är Göteborgs Bluesförening som arrangerar och Skövdes bluesstoltheter är ett självklart gästval ett par gånger per år.

- Nästa år fyller vi faktiskt 30 år, säjer Petter som var med och startade bluesgänget 1989. I slutet på 1990-talet tog han och en annan medlem en paus men återkom redan 2003.

- Det är musiken som är vår skapande livsnerv och att få turnera med sina kompisar och dessutom få betalt är en ynnest.

Bluebirds från Skövde är inte minst stora i Danmark och Norge. En av sommarens höjdpunkter är spelningen på Norges största bluesfestival ”Bluesin Hell ”, en plats tre mil utanför Trondheim , speldatum första helgen i september

Bandets talesman Petter Persson berättar att efter många års turnerande har de nått framgångar i vår nordiska grannländer och han fortsätter:

- Vi har nu dragit ned på antalet spelningar per år försöker plocka russinen ur kakan. Situationen är annorlunda nu med familjer och barn, vi kan inte åka iväg hur som helst, understryker Petter.

Det är nästan fullt på dansgolvet de två sista delarna av kvällen och det är också välbesatt vid borden av en kunnig publik som hänger med i det tuffa bluesgunget, och det kan kanske tyckas konstigt att det är så många som dansar men en av arrangörerna säger att det är det bästa betyg ett band kan få på S/S Marieholm.

Och jag håller med, Bluebirds har en låtskrivare, sångare och gitarrist i Patrik Karlsson, i europeisk toppklass,

Petter Persson duellerar flitigt med Patrik i grymma solon och pianisten/organisten Johan Johansson har ett tekniskt aggressivt, synkoperat spelsätt som vidgar spänningarna i musiken. Så - sist men inte minst - basisten Magnus Jonsson och kvällens vikarie på trummor Fredrik Hamrå ger en kväll med dubbel mersmak.

Betyg?

FYRA bluesriff av fem!

Och till helgen blues i Tidaholm - festen fortsätter!