Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Släktträff på Ormebacken

På Kristi himmelsfärdsdagen den 30 maj samlades barn, barnbarn och barnbarnsbarn till Karl och Ester Dahlkvist tillsammans med sina familjer, på Ormebacken för att uppmärksamma detta 100-årsjubileum.

En vårdag 1919 skramlade en hästdragen vagn in på gården Ormebacken strax norr om Värsås. Karl och Ester Dahlkvist hade nu äntligen blivit ägare till en egen gård efter att i flera år drivit arrendegårdar. Med sig hade de sina tre barn Margit, Simon och Assar. Efter något år föddes även sonen Lennart.

På Kristi himmelsfärdsdagen den 30 maj samlades barn, barnbarn och barnbarnsbarn till dessa, tillsammans med sina familjer, på Ormebacken för att uppmärksamma detta 100-årsjubileum. Antalet uppgick till 125 personer. Dagen inleddes redan på förmiddagen med kaffe och dopp på gården och Karl och Esters inflyttning iscensattes med hjälp av att en hästdroska rullade in på gården precis som då en gång för 100 års sedan. Därefter flyttade festligheterna till Missionskyrkan i Värsås. Här fortsatte gemenskapen och många delade med sig av berättelser, minnen, bilder och föremål som olika sätt förknippades med Karl och Ester och deras fyra barn. Dagen uppskattades, enligt uppgift, mycket av både barn och vuxna och värdet av släktgemenskap och samhörighet fick på detta sätt ett mycket konkret uttryck. Det intresse Karl och Ester hade för frukt- bär- och grönsaksodling lever vidare på gården än idag genom den fjärde genrationen dahlkvistare som brukare. Förutom Karl och Esters Ormebacken finns ytterligare två gårdar med namnet Ormebacken och samtliga drivs idag av ättlingar till dessa två.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel