Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slakterier en obegriplig plats att demonstrera på

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Med motståndare som Save Movement ser det ljust ut för slakteribranschen, menar insändarskribenten.

I en artikel den 1:a april intervjuas Stina Johansson från djurrättsorganisationen Save Movement. Stina uppger att man "öka trycket" på slakteribranschen.

Jag håller förvisso med om att Sverige borde införa en vegonorm men det största hindret för detta är snarare moraliserande djurrättsorganisation än slakterier. Save movement och dess ordförande Martin Smedjeback tycks grundligt ha missförstått hur Sverige styrs. Sverige styrs inte av slakterier utan av oss medborgare genom våra folkvalda politiker. Organisationen är inriktad på att förändra individer snarare än samhället.

Därför ägnar man sig åt moralism. Genom moralism har vi löst bokstavligt talat noll samhällsproblem. Slakterier är en obegriplig plats att demonstrera på. Dessutom saknar Save movement helt politiska budskap. Jag önskar att jag kunde säga att Save movement är Sveriges mest meningslösa organisation men tyvärr är den typisk för djurrättsrörelsen som säger sig brinna för djuren men är helt ointresserad av att pressa politikerna. Politikerna är de enda som ha möjlighet att på sikt stänga slakterierna.

Med motståndare som Save Movement ser det ljust ut för slakteribranschen.

Jonas Paulsson, initiativtagare Köttfri måndag

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel