Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyddsombud stoppar arbete på skola i Skövde – orsaken: omfattande smittspridning

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Sjukfrånvaron bland personal är så hög på Lundenskolan att att fyra huvudskyddsombud från fyra fackförbund vill avbryta arbetet i ett skyddstopp, rapporterar SLA. Beslutet börjar gälla imorgon torsdag.

Det har varit ett ansträngt läge på Lundenskola i Skövde med många sjuka bland personalen, vilket i sin tur kan innebära en omedelbar och allvarlig fara för arbetstagares liv eller hälsa. Omfattande smittspridning i kombination med stark psykosocial stress och hög arbetsbelastning anges som skäl till skyddsombudsstoppet.

Därför har huvudskyddsombuden för Kommunal, Vision, Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund beslutat om ett skyddsombudstopp, vilket SLA var först med att rapportera om. Det innebär att allt arbete i skolans lokaler avbryts för årskurs 4 till 6.

Flera möten ska ha hållits för att hitta en lösning mellan fack och arbetsgivare, men problemen kvarstår.

”Arbetsgivaren och huvudskyddsombuden träffas kontinuerligt och vi hoppas på en snabb lösning i frågan så att elever och personal snabbt kan återgå till skolans viktiga verksamhet”, skriver Skövde kommun på sin hemsida.

Beslutet meddelas träda i kraft torsdagen den 10 december 2020 klockan 08.00 under förutsättning att inga andra överenskommelser träffats mellan ansvarig arbetsgivare och huvudskyddsombud avseende åtgärder.

Övriga verksamheter på Lundenskolan, årskurs F-3, fritidshem samt grundsärskola, kommer att vara fortsatt öppna.

Artikeln uppdateras.