Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyddsjakten på varg ställs in – för tillfället

Artikel 1 av 3
Vargangreppen i Jönköpings län sommaren 2020
Visa alla artiklar

Skyddsjakten på varg i Jönköpings och Västra Götalands län är tillfälligt inställd. Vid flera tillfällen i främst trakterna kring Gislaved och Gnosjö har varg attackerat och dödat får sedan i våras.

Det var i fredags som länsstyrelserna i Jönköping och Västra Götalands län tog beslut om skyddsjakt efter totalt åtta vargattacker i områdena konstaterats på får.

Men beslutet har överklagats till Förvaltningsrätten som tillfälligt ställt in jakten i väntan på en dom i ärendet, skriver SVT Nyheter Jönköping.

Länsstyrelsen i Jönköping har fram till måndag att yttra sig i frågan. I väntan på ett slutligt avgörande ställs skyddsjakten in tillfälligt.

— Jag vet att det rör sig om två organisationer som har skickat in överklagan om skyddsjakten till Förvaltningsrätten, jag har inte hunnit se vad det här handlar om men ska kolla på det i morgon, säger Henrick Blank, enhetschef på Länsstyrelsen i Jönköping, till SVT.

Läs mer: Vargskräck sprids i länet: ”Oron är stor bland djurägarna”

Läs mer: Nytt vargangrepp i Gnosjö – djurägare uppmanas vara vaksamma

Läs mer: Kreatur skenade och vittne såg misstänkt varg – spåraren: ”Inte osannolikt”