Rättegången i Varbergs tingsrätt väntas pågå denna vecka och nästa vecka. Den misstänkta 20-åringen, som också var placerad på familjehemmet i Kungsbacka, åtalas för olaga förföljelse och misshandel vid flera tillfällen, vapenbrott, brott mot vapenlagen, brott mot strålskyddslagen, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt djurplågeri.

En av de som utsatts är en yngre pojke från Skara som var . Han blev misshandlad hemma och placerades på familjehemmet för att hamna i en bättre miljö. Familjehemmet drevs av 70-årig man som hade avtal med vårdföretaget Aleris.

Men på familjehemmet fortsatte misshandeln. Han blev slagen med knytnävar, slagen med batong och med knogjärn. Vid ett tillfälle blev pojken slagen så hårt med en batong mot smalbenet och fötterna så han började blöda.

Skarapojken blev också slagen på axeln med knogjärn vid flera tillfällen. Slagen var så hårda att armen domnade.

Åtminstone två av misshandelstillfällen skedde vid olika restauranger i Kungsbacka. Då utdelade 20-åringen flera slag med knutna nävar.

Skarapojken blev också bränd med laserpekare och skjuten på med en kolsyreladdad pistol med stålkulor. Han blev träffad på pekfingret, bålet och ena benet så att han fick ärr när såren läkt. "Det gjorde han bara för skojs skull", har Skarapojken sagt i förhör. Efter misshandeln började 20-åringen ofta skratta.

Den andra pojken som bodde på familjehemmet blev också misshandlad, förföljd och trakasserad av 20-åringen. Han bodde där i lite mer än ett år. Han blev slagen med knytnävar, batong och knogjärn, blev skjuten på och utsatt för elstötar.

"Det gjorde ont som fan", har pojken sagt till polisen.

Vid ett annat tillfälle sköt 20-åringen mot pojken på kort avstånd med ett luftgevär laddat med blykulor. Kulan träffade pojkens ena hand, där den fastnade och fick skäras ut. Det gjorde 20-åringen med ett rakblad. Det orsakade blödning och ärr, ärren på pojkarnas kropp är också en del av bevisen som åklagaren nu använder sig av.

I förhör förklarade pojken att 20-åringen sköt mot honom för att se om det gjorde ont på honom.

Pojkarna slog aldrig tillbaka och sökte inte heller vård för skadorna. I förhör har de berättat att de var rädda att gärningsmannen skulle slå dem ännu värre. Skarapojken har sagt att 20-åringen både är äldre och större än honom. Därför var det svårt att säga emot. 20-åringen har också sagt att han har kontakter i Hells Angels.

"Jag vågade inte röra honom", säger Skarapojken i förhör där det framgår att han var mycket rädd för 20-åringen.

Därför berättade de inte för någon annan vad som hände. Det var först i september 2015 när pojkarna besökte polisstationen i Kungsbacka som historien rullades upp och misären upptäcktes. Då omplacerades pojkarna och fick nya familjehem.

Sommaren 2015 utsattes två andra pojkar för misshandel av 20-åringen som nu sitter i rättegång för brotten, en av dem bodde granne med familjehemmet. De blev brända med laserpekare.

Den misstänkte 20-årige killen förnekar brotten, han har inte misshandlat dem. I förhör har han sagt att de yngre pojkarna ville testa att bli skjutna med kolsyrepistolen. Att den ena pojken blev skjuten i handen var av misstag.

I förhör har Skarapojken berättat att han mådde mycket dåligt på familjehemmet i Kungsbacka. De minderåriga pojkarna blev slagna i stort sett varje dag när de bodde där. Familjehemspappan, en man i 70-årsåldern som haft familjehem i ungefär 35 år, verkade inte märka vad som pågick.

Familjehemmet var inte en trygg plats och kan snarast beskriva som misär. Familjehemspappan lagade inte mat till dem, städade inte och pojkarna fick tvätta själva. Om det städades var det inför besök från socialen. Ofta var köksredskapen så smutsiga att de måste diska dem innan pojkarna lagade mat. I huset stank det av rutten djuravföring.

"Mitt intryck av hela huset, men speciellt 20-åringens rum, är att det var mycket smutsigt överallt och att ingen städat på mycket länge. Detta med tanke på kraftig stank, flugor, synlig smuts och fågelavföring i rummet", skriver polisen som gjorde husrannsakan i sin rapport.

Källaren beskrivs också som mycket smutsig och stökig med bråte överallt. På golvet låg det gammal avföring. Det var där polisen hittade egentillverkat krut och bomber, de beskrev det som en bombverkstad.

När den ena pojken visade sina skador för familjehemspappan så brydde han sig inte. När pojken blev skjuten och en kula fastnade i hans hand skrek han av smärta. Men det verkade familjehemspappan inte märka, trots att pojkarna tycker att han borde.

Familjehemspappan säger i förhör att han upplevt de tre pojkarna som lugna och glada, han har inte hört något bråk. "Tonårsbus" har däremot förekommit. Han visste ingenting om att det skjutits i huset. har upphört med verksamheten och har inte längre avtal med Aleris.

Däremot har familjehemspappan vetat om att det fanns vapen i hemmet, men han tänkte bara att 20-åringen var jaktintresserad. Den misstänkta 20-åringen hade ett väldigt stort vapenintresse och hade många olika typer av vapen i sin ägo. En del använde han enligt åtalet mot de drabbade pojkarna. Sju av de 13 åtalspunkterna handlar om olika typer av vapenbrott.

"En smart kille som är dum och inte använder sin smarthet. Kan mycket om vapen, fiske och jakt. Använder det inte till något bra. Aggressiv. Han är bra på matte men använder det till att göra bomber. Han är bra på motorer, men köper och trimmar sönder dem istället", så beskriver Skarapojken den misstänkta 20-åringen för polisen.

20-åringen har ägt och tillverkat elchockvapen. Han hade också kaststjärnor och försökte göra kastknivar. I sin arsenal fanns också en butterflykniv, knogjärn, en batong och starka laserpekare. Han hade flera skjutvapen, som en pistol och flera gevär och ammunition till dem.

I familjehemmets källare tillverkade den misstänkte 20-åringen svartkrut och bomber. Han hade också en egentillverkad kanon. Familjehemspappan visste om att 20-åringen tillverkade vapen, men sade aldrig ifrån. I förhör sa han att han var imponerad över att 20-åringen tillverkade egna saker, även om han föredragit om han tillverkade en cykel.

Familjehemspappan blev förvånad över att det hela blev ett polisärende, det enda olagliga han kände till var bomben. 20-åringen medger innehavet av vapen, men förnekar brott. Allt har tagits i beslag.

20-åringen står också åtalad för djurplågeri alternativt brott mot djurskyddslagen. Han hade möss och två nymfparakiter. Han lämnade dem utan tillsyn när han var bortrest och då fick de inte nytt vatten och nytt foder. Dessutom var det smutsigt där de bodde och de togs inte hand om ordentligt, vilket gjort djuren sjuka och undernärda.