Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skövdespelaren hamnade mitt i Fristadsklungan - så här mår han nu

Sent avgörande, inget avancemang och ett blåslaget ansikte. Kvalmatchen mot Fristad var på flera sätt en mardröm för Falköpingsbon Dennis Vallin Lans, som spelar i Skövde IBK.

För Skövde var förutsättningarna vinna eller försvinna i onsdagens kvalmatch Förutsättningarna var vinna eller försvinna i onsdagens kvalmatch mellan Skövde och Fristad. För Skövdespelarnas del fick matchen en dråpligt slut. Med bara tre sekunder kvar av matchen hamnade en av Fristadsspelarna fri framför Skövdes målvakt och kunde avgöra. 6-7 till gästande Fristad och platsen i division 1 var deras.

– Jag vet knappt vad som hände. Jag såg dem inte komma och hann inte reagera, säger den 22-årige Falköpingsbon Dennis Vallin Lans.

Glädjen över målet fick hela Fristads bänk att springa in på planen, samlas in en klunga och avsluta i en hög bakom sitt eget mål. Mitt i klungan hamnade Skövdespelaren Dennis Vallin Lans som kvar i sin centerposition blev totalt nedsprungen av ett gäng adrenalinstinna Fristadsspelare.

– Jag hamnade i chock. Det var riktigt läskigt, säger 22-åringen.

Dennis Vallin Lans kördes sedan direkt till akuten och spenderade i stort sett hela natten på sjukhuset. Läkarna kunde konstatera att okbenet var av och att 22-åringen hade en krosskada på ögongloben.

– Ju mer jag fick vänta desto mer smärta kände jag. Jag fick inte lämna sjukhuset innan jag var smärtfri. Jag var hemma i Falköping runt tretiden.

Nu är Dennis Vallin Lans sjukskriven och väntar på operationstid. Blåmärkena har sakta börjat skifta färg från blå till grön.

– Jag är helt blåslagen. Det ser ut som om jag har alla regnbågens färger i ansiktet, säger 22-åringen.