Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skövdes cityhandlare vässar filmkunskaperna – så ska de nå ut i sociala medier

Under vintern har Cityföreningens medlemmar fått möjlighet att delta på en utbildningsinsats i foto och sociala media. – I dag är sociala medier en av företagens viktigaste kommunikationskanaler och det känns betydelsefullt att vi kan möjliggöra kompetensutveckling inom just det området, säger Maria Leo, centrumledare på Skövde Cityförening.

Medlemmarna har fått utbildning i foto, social medier och skapat filmer till sin verksamhet. Utbildningen är skräddarsydd tillsammans med Aristenes Pereira, filmproducent och lärare vid Dalarnas högskola i just foto och sociala medierkunskap.

– För att jobba med till exempel Instagram, Facebook eller Snapchat behöver man inte vara influencer eller bara jobba med sina egna kanaler. Idag är majoriteten av befolkningen aktiva på sociala medier, vilket betyder att det finns fantastiska möjligheter för marknadsföring och synliggöra sin verksamhet och unika erbjudande. Inte minst i denna utmanande tid, säger Aristienes Pereira.

Syftet med utbildningen har varit att möjliggöra för kompetensutveckling i ämnet och intresset har varit stort. Nivåerna på hur man använder social media som ett verktyg i sin egen verksamhet är varierande mellan medlemsföretagen, allt ifrån att någon inte använder det alls och vill börja nu, till att man har väl genomarbetade strategier, planer och aktivt jobbar med synliggörande på flera digitala plattformar.

– Medlemmarna har deltagit med stor entusiasm och engagemang. Kreativiteten har flödat och tillsammans med ”Ari” har man fått hjälp och vägledning i foto och att skapa film för sin verksamhet, säger Maria Leo.

Tio filmer har producerats under december och visades på måndagen på HiFi punktens biosalong med coronasäkrat avstånd. Sparbankstiftelsen Alfa samt Företagarna Tibro Skövde har möjliggjort utbildningsinsatsen.