Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skövdeprofilen Johanna Toftby lider med de drabbade: ”En fruktansvärd tragedi”

 
Storbranden i Södra Ryd
Visa alla artiklar

Över 100 personer tvingades fly från sina hem på grund av branden i Södra Ryd. Johanna Toftby är en av många som lider med de drabbade. – Jag hoppas att vänner och släktingar öppnar upp sina hem, säger hon.

LÄS MER: Bert: "Ring mig så hjälper jag till"

På torsdagen vaknade Johanna Toftby upp med tre olästa meddelanden på sin telefon.

– Vänner och bekanta frågade om jag var drabbad av den fruktansvärda branden och om jag var okej, förklarar hon.

LÄS MER: Skövde sätter in krisgrupp efter branden

Då gick hon in på olika nyhetssajter och läste om den kraftiga branden i flerfamiljshusen i Södra Ryd – där över 100 personer har evakuerats från sina hem.

– Det var chockartat. Mina barn har kompisar i området och jag känner folk som bor väldigt nära. Det är en fruktansvärd tragedi och känns väldigt obehagligt.

Vad känner du för de drabbade?

– Sorg. En fruktansvärd sorg, säger Johanna Toftby och fortsätter:

– Jag tror inte att man förstår känslan att bli av med sitt eget hem. Många kanske tycker att de borde känna sig tacksamma för att de lever, men det är inte så enkelt. Hemmet ger en enorm trygghet och ska vara som en borg.

Känner du någon som bor i de drabbade fastigheterna?

– Nej, men jag har läsare på min blogg som har hört av sig och berättat att de gör det. En läsare berättade att hon var väldigt chockad.

Johanna Toftby förklarar att hon funderar på att besöka området.

– Jag tänker på de drabbade och hoppas att de får hjälp och stöd. Jag hoppas att vänner och släktingar öppnar upp sina hem.

LÄS MER: 150-tal har evakuerats efter storbranden

LÄS MER: ”Vi känner för de drabbade i Södra Ryd”