Inför säsongen 2019/2020 har Skövdebostäder ingått likadana samarbetsavtal med Skövde HF och IFK Skövde. I avtalen ingår att båda klubbarna ska bidra med personella resurser i någon form av integrationsprojekt som Skövdebostäder ska projektleda. Om projektet inte blir av betalas heller inte hela sponsorsumman ut.

– Det handlar inte bara om att klubbarna ska få utan också ge, säger Lina Eklund Svensson.

Att stötta stadens elitlag inom handbollen har bolaget gjort under en längre tid och samarbetet har utvecklats under årens lopp. Inför årets säsong beslutade bostadsbolaget att ge lika mycket i ekonomiskt stöd till damerna och herrarna. Samma krav på motprestation ställs på båda lagen.

Klubbarna får 50 000 kronor vardera, 30 000 av dem är öronmärkta för integrationsprojekt.

– För oss är inte antalet exponeringar eller tv-tid det viktigaste. Vi ser samarbetet med handbollsklubbarna som en förutsättning för att utveckla våra samhällsinsatser. Att handbollsklubbarna nu så tydligt själva tar ställning genom #viställerupp är jättebra. Det blir en win-win-situation där idrottsklubbarna får medel för att driva sin verksamhet samtidigt som vi alla kan ta ett större samhällsansvar.

Exakt vilket projekt som klubbarna kommer att delta i är inte klart.

Skövdebostäder samarbetar med och stödjer olika typer av verksamheter som till exempel sociala eller kulturella projekt samt idrotts- och fritidsaktiviteter.