Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skövdebostäder avskedar vd:n Dan Sandén

Skövdebostäders vd Dan Sandén sägs upp med omedelbar verkan. Detta efter ett extrainsatt styrelsemöte under söndagen.

Enligt Skövdebostäder handlar det om bristande samsyn kring bolagets framtida roll, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

— Styrelsen och bolagets vd har inte samsyn om Skövdebostäders framtida roll och hur bolaget ska drivas. Vi har därför bedömt att det är dags att förnya ledarskapet i Skövdebostäder, säger styrelseordföranden Bernt Mårtensson i en kommentar.

Dan Sandén har varit vd för kommunala bostadsbolaget sedan 1999. Vem som nu tar över efter Sandén är ännu inte bestämt, utan en process ska inledas.

— Dan Sandén har gjort ett bra jobb under tiden han har varit vd och bolaget har utvecklats väl, men nu befinner vi oss i en situation som kräver att vi tar nya grepp, säger Pontus Lundin (S), styrelseledamot i Skövdebostäder i en kommentar.

Enligt P4 Skaraborg går dock Dan Sandén inte lottlös. Han får under en tvåårsperiod full lön, vilket innebär cirka 114 000 kronor i månaden, bekräftar Mårtensson för kanalen.

— Jag kan konstatera att det är ett väldigt generöst anställningsavtal som vi kanske inte skulle skrivit i dag. Men jag kan inte göra annat än att förhålla mig till det avtal som finns, säger Bernt Mårtensson till P4 Skaraborg.

FOTNOT: Dan Sandén talar ut efter chockbeskedet – här berättar han sin version.