Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skövdebostäder ska bygga 1 200 nya bostäder

Under de kommande åtta åren ska Skövdebostäder producera 1 200 nya bostäder, enligt bolagets nya affärsplan.

Skövdebostäder planerar att producera 600 nya lägenheter de kommande fyra åren samtidigt som man förbereder och planerar för en lika stor utökning 2024-2027. Detta ingår i den nya affärsplan som Skövdebostäders styrelse nu ställt sig bakom.

- Skövdebostäder ska fortsätta att vara motor och en katalysator för nybyggnation i Skövde och satsa ambitiöst. Extra viktigt är att vi fokuserar på hela Skövde kommun, uttrycker Bernt Mårtensson, styrelseordförande.

Skövde kommun behöver 400 nya bostäder om året och Skövdebostäder kan stå för 150 av dessa, enligt Bernt Mårtensson.

Skövdebostäder har idag runt 5 500 bostäder. En uttalad inriktning är numera att bygga inte bara på centralorten utan även i ytterområdena.

Hur många av de nya bostäderna kommer att byggas i ytterområdena?

– Exakt kan jag inte svara på, men vi kommer att vara lyhörda för var behov finns, säger Bernt Mårtensson.

Ett bygge pågår nu i Timmersdala och Skövdebostäder kommer också att bygga i Stöpen. I Stöpen handlar det om ett trygghetsboende, det skulle även kunna bli vanliga hyreslägenheter.

Under uppmärksammade former fick den förra vd:n Dan Sandén lämna Skövdebostäder i våras. Sedan dess har en rekrytering av en ny vd skett och nu finns det en person som styrelsen vill ha och denna person är också intresserad av jobbet. Inom en vecka ska det hållas mbl-förhandlingar.

– Om det går i lås har vi en ny vd på plats om ett halvår, det handlar om uppsägningstid, säger Bernt Mårtensson.