Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skövdebornas egna ord om covid-19 – så var det att bli sjuk

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Över 5000 personer har testat sig positivt för covid-19 i Skövde kommun. Bakom varje siffra i statistiken finns en människa, som smittats och blivit sjuk.
För alla har det också inneburit olika symptom, från svåra som krävt sjukhusvård till att symptomen knappt märkts. Läs här några Skövdebor beskriva med egna ord om hur det var att bli sjuk i covid-19.

Svaren fick vi av er läsare, efter att vi ställt en fråga till er på vår Facebooksida. Alla svar är publicerade med tillstånd från personen som delade med sig av sin berättelse.

LÄS MER: Utbytesstudenten Antonio, 25, var mitt i coronautbrottet: ”Vår största oro var att smitta någon annan”

Denise Pettersson, Skövde:

– Jag hade lite feber, ont i hela kroppen och tappade lukt.

Pernilla Andersson, Tidan:

– Feber, ont i kroppen, törst, trötthet och ett tryck över bröstet. Efter en vecka åter i arbete.

Emelie Hildingsson, Skövde:

– Jag hade hög feber, jätteont i kroppen, tappade smak och lukt helt i nästan två veckor, väldigt tungt att andas. Som att någon drog ihop lungorna med ett rep typ. Sen när väl lukten och smaken kommit tillbaka så fick jag en konstig lukt i näsan emellanåt. Det kom som vindpustar då det stank ”kål-fis”. För mig var den här sjukdomen mycket värre än en vanlig influensa!

Nora Nano, Skövde:

– Ingen feber, bara hosta, nästäppa och illamående. Var sjuk i fyra dagar typ men hostan satt kvar i tre veckor.

Zenita Ahlin, Timmersdala:

– Lätt feber, 37,8-38 grader. Huvudvärk och trött i musklerna. Trött i kroppen. Tappade lukten men kom tillbaka efter några dagar. Dock lite förvrängt när jag luktar på typ schampo och tvål. Hade förväntat mig något mycket värre än vad det var.

Abdal Zangana, Skövde:

– Feber, frossa, smaksinne, luktsinne, aptit, huvudvärk. Allt detta var ur funktion. Värst av allt var att det kändes som det stack nålar i kroppen när febern/frossan gick igång.

Läsare från Skövde:

– Har testats positiv för några dagar sen trots en dos vaccin. En dos ger inte skydd för att bli smittad men ska göra att du inte blir så dålig och det verkar funka. Lite huvudvärk som går över med Alvedon, nästäppa och nedsatt luktsinne. Pigg i kroppen för övrigt.

Mërgim Zhubi, Skövde:

Jag blev smittad via en kollega på jobbet och jobbade hela veckan (måndag till torsdag). På fredagen vaknade jag upp med lite halsont som sedan släppte efter en timme. Efter det kände jag mig precis som vanligt. På lördagen ringer min chef och säger att min kollega testat positivt och ber mig inte komma till jobbet på måndag utan istället gå och göra ett covid-test. Väl på måndag gör jag testet och får svar dagen efter (tisdag) om att det är positivt. Jag kände mig fortfarande frisk, inga symptom alls. På onsdag kväll tappade jag lukt och smak men det blev inte värre än så. Så jag kände mig helt frisk bara att lukt och smak var borta, jag var ute och lekte med barnen som vanligt varje dag. På måndagen var jag tillbaka på jobbet. Det var nu cirka sju-åtta veckor sedan jag testade positivt och har fortfarande inte fått tillbaka min lukt och smak.