Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skövde tappar i årets ranking av företagsklimatet

Skövde gör ett litet tapp i det sammanfattande omdömet i årets mätning av företagsklimatet i kommunen. – Vi ser tyvärr ett tapp i det sammanfattande omdömet om företagsklimatet i år från 3,75 till 3,63. Även om nedgången är marginell så går kurvan åt fel håll, vilket innebär att vi behöver arbeta hårdare med förbättringsåtgärder, säger näringslivschefen Ramona Nilsson i ett pressmeddelande.

Det är Svenskt Näringsliv som årligen låter drygt 32 000 företagare bedöma möjligheten att driva verksamhet i hemmakommunen. I årets ranking visar ett marginellt tapp för Skövde i det sammanfattande omdömet.

– Generellt i mätningen är det främst i svaren kring attityder till företagande som utvecklingen är negativ. Glädjande är däremot att vi har en tydlig förbättring i hur man ser på kommunens myndighetsutövning och på förutsättningarna för företagande i Skövde, säger Ramona Nilsson.

Har en handlingsplan

Sedan tidigare arbetar Skövde kommun efter handlingsplanen för förbättrat företagsklimat som togs fram efter 2017 års resultat. Handlingsplanen är ett sektoröverskridande dokument som revideras och utvecklas årligen med syfte att nå målet som är ett företagsklimat i svensk toppklass..

– I årets enkätsvar ser vi flera kvitton på att vi gör rätt saker, men det blir även tydligt var vi måste lägga vårt fokus framåt. Det kommer krävas samverkan, lyhördhet och gemensamma krafttag samt förmågan att tänka annorlunda, säger Malin Sörlin, näringslivsutvecklare med fokus företagsklimat, i pressmeddelandet.

Enkät gjordes innan corona

Årets undersökning genomfördes huvudsakligen före coronakrisens utbrott, men pandemin har inneburit stora påfrestningar för näringslivet och snabbt ändrat spelplanen. Hur spelplanen ser ut framåt blir viktigt att förstå och att utifrån nya förutsättningar också möta nya behov i det lokala näringslivet.

Skövde kommun arbetar just nu aktivt tillsammans med företagen och andra organisationer för att det ska finnas ett starkt näringsliv och ett fortsatt bra klimat för att starta, driva och utveckla företag även i fortsättningen.