Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skövde Pride ställer in på grund av coronapandemin

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Det blir inget Skövde Pride 2020. Coronapandemin har lett till att styrelsen bestämt sig för att inte genomföra arrangemanget uppger man i ett pressmeddelande.

Det är Folkhälsomyndighetens restriktioner om begränsningar avseende max antal deltagare vid föreningssammankomster, och som gäller året ut, som lett till att Skövde Pride fattat beslutet om att inte hålla festivalen.

Gällande rekommendationer sätter för närvarande stopp för sammankomster med över 50 personer. Där framgår att det även är av största vikt att hålla avstånd till varandra, även utomhus, vilket innebär att ett arrangemang som Skövde Pride påverkas.

– Vi i styrelsen har följt rapporteringen noggrant, tagit råden till oss och har efter många funderingar och mycken vånda beslutat att inte genomföra ett Skövde Pride 2020, uppger styrelsen för Skövde Pride i pressmeddelandet.

– Över 300 Pridefestivaler runt om vår värld har antingen ställts in helt eller skjutits på framtiden utan nytt datum. Vi har inhämtat råd och stöd ifrån flera av de organisationer som delar vårt öde. Alla tycker att det är otroligt trist men liv och hälsa går alltid först sägs det vidare.

Som en ersättning för de fysiska arrangemangen blir det istället en samlande aktivitet på nätet den 27 juni, då ett världsomspännande Global Pride kommer att arrangeras under 24 timmar. Där kommer även Skövde Pride att delta i samarbete med Svenska Pride, där man är medlemmar.

– Vi hoppas att våra kommuner och regionen regnbågsflaggar lika fint då, som dom har gjort under Skövde Pride tidigare år. Låt Sverige och världen visa att Hbt-personer och Hbt-rättigheter är viktiga även om det, tyvärr, inte blir ett Skövde Pride 2020, avslutar styrelsen.