Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skövde ordnar digitalt nationaldagsfirande

Det traditionella nationaldagsfirandet har ställs in i Skövde på grund av pandemin. Istället blir det ett ett digitalt nationaldagsfirande den 6 juni med flagghissning, nationaldagstal och musik från Skövde musikskola.

Skövde kommun beslutade tidigare i år att på grund av pandemin ställa in sitt traditionella Nationaldagsfirande och den medborgarceremoni som årligen arrangeras för nya medborgare samma dag. När man fick en inbjudan från regionen ett digitalt nationaldagsfirande i samband med regionens nationaldagskonsert från Göteborgs stadshus hoppade man på.

– Det kändes tråkigt att behöva ställa in så uppskattade evenemang, så när vi fick frågan om att göra ett lokalt digitalt firande i samband med den konsert som Göteborgs Symfoniker sänder ville vi självklart ta chansen att fira tillsammans, säger Jenny Skarstedt, kulturchef i Skövde kommun som också är årets nationaldagstalare, i ett pressmeddelande.

Firandet från Skövde kommer att finnas för allmän beskådan kl. 13.30 på lördag och återfinns på Skövde kommuns Facebooksida samt Youtubekanal. Förutom nationaldagstal kommer flaggan att hissas i Helensparken med musik från representanter från Skövdes musikskola. Dessutom kommer nya medborgare i kommunen att uppmärksammas.

Sedan finns möjligheten efter det lokala firandet att gå vidare till den specialinspelade nationaldagskonserten från Göteborg som sänds på GSOplay, Göteborgs Symfonikers digitala tjänst. Den börjar 14.00. Symfonikerna har sedan 1984 årligen gett en nationaldagskonsert i Slottskogsparken i Göteborg. I år uteblir den, men istället kan man se konserten var man vill, i trädgården på picknickfilten eller hemma i soffan.