Tävlingen avgjordes under torsdagskvällen. Vinsten gick till Varbergs kommun vilket offentliggjordes under Stora Samhällsgalan på Cirkus i Stockholm. Det skriver Skövde kommun i ett pressmeddelande.

– I Skövde finns en otroligt stark drivkraft och detta är ett bevis på att det arbete som görs av kommun, näringsliv, föreningsliv och engagerade Skövdebor ger resultat. Vi placera oss i topp i Sverige och från kommunens sida vill jag rikta ett varmt tack till alla som är med och bidrar till Skövdes utveckling, säger Katarina Jonsson.

Det är femte året i rad som dagens samhälle utser Årets superkommun i tre olika kategorier, i rankingen tittar man på 75 olika parametrar och syftet är att lyfta fram goda exempel på framgångsrika kommuner som står särskilt väl rustade inför framtiden.

I sin motivering till Skövdes finalplats skriver Dagens Samhälle: ”Arbetsmarknaden är en stark gren för Skövde, men även inom barnomsorg och demografi får kommunen goda betyg. Nyligen kunde Göteborgsposten berätta att Volvo, som är en stor lokal arbetsgivare, investerar 1,6 miljarder kronor i en ny produktionslinje i sin fabrik. Skövdes arv som industristad är med andra ord i högsta grad levande. Skaraborgs regemente, P4 i Skövde, kan också väntas få utökade uppgifter i takt med att Sveriges försvar byggs ut.”