Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skövde kommun har gett klartecken: Här ska 68 nya lägenheter byggas

Skövdebostäder tar nästa steg med kommande projekt. Nu har man fått klartecken av kommunen att köpa mark för att kunna bygga 68 hyreslägenheter i Trädgårdsstaden 3.

Skövdebostäder fick markreservation för sitt projekt i Trädgårdsstaden i slutet av januari 2019. Sedan dess har projekteringen pågått och i början av juli lämnade bolaget in en bygglovsansökan till kommunen avseende den kommande byggnationen.

Detta innebär att projektet har kommit ett stort steg närmare ett genomförande och att det är dags för markanvisning med tillhörande köpeavtal, som är nästa steg i processen.

Kommunstyrelsens arbetsutskott är beslutande politiska instans i sådana här frågor. När ärendet om markanvisningen till Skövdebostäder var uppe på det senaste sammanträdet gav en enhällig församling klartecken till ansökan.

I storlek handlar det om en byggarea på 4070 kvadratmeter, som ska ge 68 hyreslägenheter med en total area/bruttoarea på 5886 kvadratmeter. Köpeskillingen fastställs till 3 193 200 kronor. En summa som bygger på ett kvadratmeterpris på 600 kronor för bruttoarenan, vilket är nivån som gäller för hyresrätter.

Platsen som avsatts för Skövdebostäders bygge ligger vid Nolhagaleden i den östra delen av området och omfattar totalt 12 975 kvadratmeter. Byggnationen är planerad att starta nästa vår. Projektet blir Skövdebostäders första i Trädgårdsstaden och får tummen upp av kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson (M).

– Vi ser positivt på det här. Det är otroligt betydelsefullt att Skövdebostäder tar det här steget och är med i Trädgårdsstadens utveckling, säger Jonsson.

– Det är mycket villor och bostadsrätter i området medan någon enstaka aktör har byggt hyreslägenheter tidigare. Det finns dock behov av fler, därför är det jättebra att vi får till stånd den här byggnationen.

Att en blandning av upplåtelseformer är viktig för ett samhälles utveckling finns det fakta på menar hon vidare.

– Ska man ha man långsiktigt hållbar plan ska man ha en blandad bebyggelse. De områden och stadsdelar som har en blandad bebyggelse mår mycket bättre i grunden. Därför är det bra att Trädgårdsstaden kompletteras med fler lägenheter, säger Katarina Jonsson.