Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skövde kommun återkallar julledighet för personal: ”Ansträngt läge”

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Skövde kommun har tagit beslut om att återkalla samt inte bevilja fler semestrar under jul- och nyårshelgerna för personal inom vård och omsorg, socialtjänst och barn- och utbildning.
– I det ansträngda läge som vi befinner oss i just nu med anledning av den omfattande smittspridningen så behöver vi fatta nödvändiga beslut, säger Ann-Sofie Söderberg, tillförordnad chef för sektor vård och omsorg, i ett pressmeddelande.

Läget är ansträngt för flera verksamheter inom Skövde kommun på grund av pandemin. Som det är nu kommer sektor barn- och utbildning och sektor socialtjänst kommer inte att bevilja fler semesteransökningar.

Sektor vård och omsorg har behövt ta ett tuffare beslut, de kommer inte att bevilja samt återkalla semestrar för datumen 24-27 december, 31 december-3 januari samt 6 januari. Övriga dagar försöker kommunen bevilja ledighet så långt det är möjligt.

— De personer som vi har ansvar för behöver oss mer än någonsin och det ansvaret måste vi ta, säger Ann-Sofie Söderberg, tillförordnad chef för sektor vård och omsorg, i ett pressmeddelande och fortsätter.

— Vi har hög belastning i verksamheter som är till för de som är sköra och mest utsatta i det här läget som vi befinner oss i. För att klara det behöver vi ha hög kompetens i våra verksamheter. Våra vikarier fyller en viktig funktion och vi behöver dem också, men de kan inte alltid ersätta utbildade, erfarna medarbetare, säger Ann-Sofi Söderberg.

Men personalen ska ändå få möjlighet att vara ledig och återhämta sig senare. Enligt HR-chefen Sofia Myrman ska personal som berörs av detta få möjlighet att vara ledig efter jul och nyår, när det mest kritiska perioden är över.

— Vi ska se till att vår personal får tid att återhämta sig, även om det inte blir just precis när man hade önskat det från början, säger Sofia Myrman, HR-chef i Skövde kommun, i pressmeddelandet.