Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skövde kan bli Årets superkommun – nominerade för tredje gången

Skövde är en av tre kommuner som är nominerade till tidningen Dagens Samhälles pris Årets superkommun 2021 i kategorin småstad, landsbygdskommuner.
— Vi är jättestolta och glada över den här nomineringen eftersom vi är en kommun med stora ambitioner i våra verksamheter och ett tydligt tillväxtfokus, säger Tomas Fellbrandt, kommundirektör i Skövde, i ett pressmeddelande.

I kategorin där Skövde kommun är nominerad ingår kommuner med mindre än 40 000 invånare i största tätorten och kommuner nära dem samt landsbygdskommuner med färre än 15 000 invånare. Totalt i kategorin finns 136 kommuner.

Priset Årets superkommun delas ut av tidningen Dagens Samhälle och detta är det sjätte året som tidningen delar ut det. Rankingen bygger på officiell statistik gällande ekonomi, skola, vård och omsorg, kultur och fritid samt attraktivitet. Det kombineras med flera framtidsfaktorer som näringsliv och arbetsmarknad, integration och utbildningsnivå.

Detta blir tredje gången som Skövde kommun är nominerad till Årets superkommun, då kom Skövde tvåa och trea. Nu kan det alltså bli tredje gången gillt.

– Precis som nomineringen säger så har vi en stark arbetsmarknad och god samhällsutveckling och det är inspirerande att det uppmärksammas på det här sättet. Vi har en stark samverkanskultur i vår kommun som bidrar till vår positiva samhällsutveckling, fortsätter Tomas Fellbrandt, kommundirektör i Skövde.

Priset kommer att delas ut vid en digital gala den 18 maj.

Så lyder Skövdes nominering:

"Mellan Vänern och Vättern ligger Skövde som har stark arbetsmarknad, bra barnomsorg, god ekonomi och en god samhällsutveckling. Samt ett kommunalt bostadsbolag som vunnit priser för sina satsningar på billiga ungdomsbostäder och hållbart byggande.

En av kommunens stora arbetsgivare är Volvo Cars, som nu satsar stort på att montera och så småningom också bygga elmotorer i fabriken. Staden har en lång tradition kring bilmotorer. När den första Volvon byggdes 1927 hade motorn tillverkats i Skövde."