Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skövde kan bli årets superkommun

Skövde är finalist i Sveriges superkommun. I dag avslöjandes att Skövde är en av tre finalister när Dagens samhälle för fjärde året utser Sveriges superkommuner, en ranking där man lyfter fram goda exempel på kommuner som står starkt rustade för framtiden.

Dagens samhälle tittar i sin ranking på en rad olika parametrar och utser årligen Sveriges superkommuner i tre olika kategorier. Skövde är i år en av de tre finalisterna i kategorin småstad/landsbygdskommuner, tillsammans med Varberg och Ystad.

Så skriver DS

Dagens samhälle skriver: Skövde är en anrik industristad som står stark tack vare bland annat Volvo, högskolan och garnisonen. Kommunen kniper höga poäng på sin dynamiska arbetsmarknad, gynnsamma demografi samt goda betyg inom vård och omsorg. Målet är att antalet invånare ska öka till 60 000 till år 2025. Därför byggs det också så det knakar. Bland annat Sveriges största bostadsområde med höga hus med trästomme i Frostaliden. Skövde har varje år placerat sig väl bland superkommunerna, men utan att ta pallplats. I år har man chans till seger.

– Det känns otroligt roligt att Skövde finns med bland årets finalister. Vi arbetar målmedvetet med bland annat Skövdes attraktivitet och bostadsbyggande och håller en god kvalitet på våra välfärdstjänster. Skövde har ett engagerat och attraktivt näringsliv, aktiva föreningar och drivna invånare som alla är med och bidrar till vår positiva utveckling. Detta är ett kvitto på att det vi gör ger resultat, säger Katarina Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Förra året kom Skövde på sjätte plats i kategorin ”Täta kommuner”, inför årets ranking har kategorierna gjorts om.

På Stora Samhällsgalan på Cirkus i Stockholm den 16 maj koras vinnarna.