Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skövde IK:s segersvit bruten - föll tungt i toppmatchen

Skövde IK spelade sin tredje match på fyra dagar i hockeyettans fortsättningsserie. Efter två vinster blev det på måndagen förlust i Billingehov. Gästande Lindlöven vann med 3–1.

Skövde IK har varit inne i en period med tufft matchande de senaste dagarna. På måndagen spelade Skövdelaget sin tredje match på fyra dagar när toppkonkurrenten Lindlövens IF gästade Billingehov.

LÄS MER: Lagkaptenens urladdning låg bakom Skövde IK:s tredje raka seger

SIK ägde spelet i inledningen och kom till flera anfall. Man sköt 14 skott i första perioden men hade svårt att få in pucken. I slutet av den inledande akten tog Lindlöven, aningen oväntat, ledningen. Och med mindre än 15 sekunde kvar att spela gjorde gästerna också 0–2.

Räddade straff

Lindlövens ledning kunde ha blivit ännu större i inledningen av andra perioden. Gästerna tilldömdes en straff, som Anton Björkman tog hand om. Han lurade ner Hugo Fagerblom, som återigen vaktade hemmakassen, men lyckades ändå inte få in pucken.

TV: Lina Ljungblom fick priset som Årets kvinnliga idrottare: ”Blev överraskad”

Skövde tryckte på för ett reduceringsmål och till slut släppte det. 17.34 in i andra perioden kom backen Adam Thilander loss och sprätte upp pucken i krysset bakom Isak Mantler i bortamålet.

Offensiv förstoppning

Ställningen var 1–2 efter 40 spelade minuter.

Men i stället för en kvittering utökade Lindlöven sin ledning till 3–1 tidigt i den tredje perioden. SIK hade fortsatt svårt att skapa riktigt farliga lägen framåt och när man väl kom till ville pucken inte in.

Slutsiffrorna skrevs till 1–3. Det innebär att Lindlöven nu närmar sig tabellettan Skövde, som missade chansen att befästa serieledningen i fortsättningsserien.

LÄS MER: Henrikssons fina kväll gav tre poäng för Skövde IK