Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skövde IK lånar in poängspruta - gör debut mot Kumla

Skövde IK har ett tufft spelschema framför sig. Nu står det klart att klubben förstärker spelartruppen med en forward som ansluter på lån.

Skövde IK:s spelschema för den kommande veckan är tufft. Skövdelaget ska spela fyra matcher på sju dagar i hockeyettans fortsättningsserie.

LÄS MER: Skövde IK tappar mark i toppstriden efter ny förlust

Nu står det klart att forwarden Joakim Stjern Svensson, som till vardags spelar i HV71:s J20-lag, förstärker SIK. Han har ansluter till klubben på ett lån som sträcker sig över den kommande veckan.

– Då man har ett tufft spelschema med många matcher på kort tid och även drabbats av skador och avstängningar, så passar det väldigt bra att Stjern förstärker oss nu under veckan som kommer, går det att läsa i ett inlägg på klubbens hemsida.

LÄS OCKSÅ: Ehn bofast i NHL tidigare än planerat: "Kul att det lossnade med en gång"

Återkomst

19-åringen har tidigare under säsongen varit utlånad till hockeytvåanlaget Nässjö HC och Vimmerby HC. Han har också spelat 36 matcher och producerat 42 poäng (16+26) i HV71:s J20-lag.

Redan förra säsongen var Stjern Svensson utlånad till SIK. Då blev det fyra matcher och tre poäng i Skövdetröjan.

Nu är han alltså tillbaka och gör debut redan i eftermiddagens hemmamatch mot Kumla HC.

LÄS ÄVEN: Skövde IK:s segersvit bruten - föll tungt i toppmatchen