Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skövde HF slog bottenlaget efter ryck mitt i matchen

Skövde HF tog två mycket viktiga – rent nödvändiga – poäng i onsdagens bortamatch mot tabelljumbon GT Söder i Eriksdalshallen i Stockholm. Skövde vann med 26–22 (11–9). Nu ligger laget på slutspelsplats med fem omgångar kvar.

GT Söder, som bland annat innehåller den före detta Skövde HF-spelaren Fatos Kücükyildiz, kämpar mot Boden om att undvika jumboplatsen i damernas elitserie och laget hängde med Skövde ett bra tag i onsdagskvällens match.

Med mindre än fem minuter kvar av första halvlek var ställningen 9–9 sedan lagen följts åt så långt.

Avgörande ryck

Skövde gick sedan till pausledning med två bollar 11–9, innan man gjorde ett avgörande ryck direkt i andra halvlek. Fyra raka mål gav 15–9 och det tog mer än åtta minuter för GT Söder att göra sitt första mål i halvleken.

Skövde HF fortsatte sedan att ånga på och ledde som mest med åtta mål, 19–11, mitt i halvleken. Mot slutet tilläts hemmalaget snygga till siffrorna en del, men var aldrig i farlig närhet. Det skilde som minst fyra bollar.

För Skövde HF:s del var detta som sagt en helt nödvändig seger i jakten på en slutspelsplats. Nu ligger laget sjua, men det är bara en poäng ner till laget närmast under strecket, Önnered.

Derby på måndag

Skövde HF har för övrigt ett ganska vettigt program kvar, bland annat det andra jumbolaget, Boden, på hemmaplan.

Men nu närmast, redan på måndag kväll, väntar en betydligt svårare uppgift. Det handlar om det prestigeladdade derbyt mot formstarka Skara HF (spelade 20–20 mot Sävehof på onsdagskvällen) på hemmaplan.