När Sävehof tackade nej till spel i Europa öppnade det upp en dörr för Skövde HF att få spela Challenge cup.

Men den dörren har klubben stängt.

- Jag tycker det kändes bra när vi fick frågan men sedan hade vi styrelsemöte i förra veckan och då gick vi igenom det här. Huvuddelen av styrelsen tyckte inte att vi skulle spela i Europa, säger säger klubbens vice ordförande Anders Löfvenborg till SLA.

Det främsta skälet är att ekonomin kan bli lidande.

- Ekonomin tillåter egentligen det (spel i Europa) men vi tycker att det är bättre att vi satsar de pengarna på att få stabilitet i vår ekonomi. Allting pekar på att vi kommer att redovisa ett plusresultat på årsmötet i nästa vecka. Vi vill inte riskera något nu utan vill fortsatt behålla stabiliteten, säger Löfvenborg.

Niometersspelaren Tilda Olsson säger att hon fick ta del av beskedet i media och att klubben inte kommunicerat något till spelargruppen.

- Vi har inte fått reda på någonting och visste inte mer än det som stod i tidningarna. Först verkade det som att vi fick platsen och sen när vi frågade om vi skulle spela där så var det inte helt klart, säger Olsson.

Är det inte konstigt att ni inte har fått höra något?

- Jag vet inte hur sånt där funkar. Som sagt, vi hade ingen aning. Klart det var roligt när vi först fick höra att vi hade fått en plats där, men det är inte förvånande sett till den ekonomiska situationen. Det lär ju vara dyrt med resor och hotellkostnader och sånt som ska betalas vilket säkert är en aspekt. Sen vet vi inte hur truppen ser ut just nu heller.

Skövde har bara gjort två värvningar så här långt och har tappat åtta spelare, varav flera tunga pjäser.

- Jag tror klubben håller på att titta på spelare. Som spelare försöker man inte reflektera i vad som händer. Vi får se om det kommer tillskott.

Hoppas du på det?

- Ja, vi har lite ont om niometersspelare.

Tidningen har försökt nå Anders Löfvenborg.