Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skövde HF föll i premiären: ”Har dåliga perioder”

23–20. Det skrevs siffrorna till Lugi HF:s fördel i premiären mot Skövde HF. – Vi kommer ikapp men sen har vi dåliga perioder som gör att det inte håller hela vägen, säger Skövde HF:s lagkapten Julia Ehn.

SHE-säsongen är nu igång även för Skövde HF som föll i premiären på bortaplan mot Lugi HF. Detta med tre bollar.

– Det är tråkigt att vi inte klarade att få till några poäng i dag, säger lagkaptenen Julia Ehn som blev målbäst i Skövde med sina fem fullträffar.

Skövde var efter från start. Efter en kvart stod det 10–5 men trots detta bet sig bortalaget ändå kvar i matchen. I halvtid stod det 12–11.

LÄS MER: Hon blir förstamålvakt i Skövde HF

– Vi fick en dålig start och hamnar redan några bollar bakom och får därmed jobba i uppförsbacke hela tiden. Vi kommer ikapp men sen har vi dåliga perioder som gör att det inte håller hela vägen.

Den andra halvleken är jämn till en början. Det är först med 20 minuter kvar som Lugi påbörjade det ryck som skulle ge segern. På knappt tio minuter gjorde man sex mål och släppte bara ett och ledde med 21–16 med dryga tio kvar.

Slutresultatet skrevs till slut till 23–20.

KRÖNIKA: Vem ska leda Skövde HF?

– Det som är positivt är att vi kämpar på bra även när vi hamnar i underläge. Jag tycker stundtals att vi spelar bra med bra kontringar. Men sen kommer downperioderna, säger Skövde HF:s lagkapten Julia Ehn.

Nästa match är redan på onsdag hemma i Arena Skövde då Kristianstad kommer på besök som åkte på storstryk i första omgången mot Sävehof.

LÄS MER: Frisk begär skadestånd av Skövde HF – som vägrade förlikning