Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skövde har inte Sveriges fulaste nybygge – men uppmärksammas ändå

Nu har Kasper Kalkon-galan varit och Arkitekturupproret har delat ut sina priser för olika anmärkningsvärda byggnader i Sverige. Regionens hus i Skövde var nominerat till kategorin Årets fulaste nyproduktion.

Oavsett vad Skövdeborna tycker om Regionens hus så blev det inte utnämnt till Årets fulaste. Efter Arkitekturupprorets nomineringar har det gått att rösta på 30 olika nyproduktioner från runt om i landet, och med 112 röster hamnade Regionens hus på en tolfteplats.

Regionens hus fanns också bland de tio nominerade till priset Årets Fake view, alltså en kategori där den vision som arkitekten presenterat av byggnaden är betydligt vackrare än slutresultatet. Där hamnar Regionens hus på en niondeplats.

Skövde finns också med i kategorin Rivningsmarodörerna, där Arkitekturupproret har listat vad de tycker är de 20 värsta rivningarna under det senaste årtiondet. På en åttondeplats hittar man den tidigare mangårdsbyggnaden på Aspö gård, som revs 2015.

Slutligen delade Arkitekturupproret ut pris till Sveriges "riksförfulare" under 10-talet. Priset gick till White Arkitekter, främst för deras Waterfront i Stockholm, men också för deras ”övriga lådor som spridits ut på bästa läge i hela Sverige”. White Arkitekter har bland annat ritat två av husen på Frostaliden i Skövde, nämligen Brunnen Bostads träbyggnader.

LÄS MER: Stadsarkitekten Clausen skapar balans i byggandet

LÄS MER: Därför är Regionens hus fult: ”En trist, blek och tom kartong”