Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skönsång på lördagskonsert

I morgon, lördag, inleds årets serie med Lördagskonserter på Göteborgsoperans Skövdescen. Vacker musik av Haydn, Puccini och Händel står på programmet.

På lördagen inleds årets serie med Lördagskonserter på Göteborgsoperans Skövdescen. I ett pressmeddelande från operan berättas det att Sopranen Gabriella Locatelli står för sången medan trumpetaren Erik Mattisson och stråkmusikerna Karin Berggren, Øyvor Volle, Floor Felëus och Giacomo Torlontano framför musiken.

– ”Skönsång med stråkkvartett och trumpet” är ett program med arior för sopran av bland andra Puccini och vackra stycken för stråkkvartett av bland andra Haydn. Bland höjdpunkterna hittar vi Puccinis ”O mio babbino caro”, en av världens mest kända arior, samt Soluppgångskvartetten av Haydn, berättar Göteborgsoperans Niklas Fahlén i pressmeddelandet.

– De som bevistade Göteborgsoperans Julkonsert på Skövdescenen i december kommer för övrigt att känna igen de flesta av artisterna, tillägger han.