Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Större skogsbrand vid Skövde skjutfält: ”Jättetorrt i marken just nu"

Räddningstjänsten larmades om en skogsbrand på Skövde skjutfält under lördagen. Först på söndagsmorgonen var branden under kontroll och styrkorna kunde lämna platsen.

Vid 22.40-tiden på lördagskvällen fick SOS larm om en skogsbrand på skjutfältet utanför Skövde. Det ska ha varit personal från Försvarsmakten som ringde och larmade om branden.

Enligt de första rapporterna skulle det brinna i terrängen i ett område som sträckte sig mellan 100 och 150 meter.

Vid framkomsten visade det sig att branden var större än så – vilket gjorde att ett större räddningspådrag skickades till platsen.

– Först åkte bara räddningstjänstens heltidsstyrka från Skövde samt insatsledaren till platsen. Senare fick vi tillkalla en tankbil från Tibro och räddningsvärn från två olika orter, säger Henrik Svensson, inre befäl på räddningstjänsten Östra Skaraborg.

Enligt en larmoperatör på SOS fanns minst sju räddningsenheter på platsen och bekämpade lågorna.

– Vi kunde lämna strax efter fyra-tiden på morgonen, säger Henrik Svensson på söndagen.

Just nu är det väldigt torrt i skog och mark och SMHI gick tidigare i veckan ut med en varning gällande risk för skogsbrand.

– Det har varit jättetorrt den senaste tiden. Det verkar som att det kommer vara väldigt torrt under dagen och morgondagen också så det gäller att vara försiktig, säger Henrik Svensson.