Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SkLT utmanade om titeln årets redaktion

På torsdagskvällen utsåg Tidningsutgivarna Årets Dagstidning under en gala på Berns i Stockholm. SkLT var en av tre nominerade tidningar i klassen årets redaktion med chans att ta hem den ärofyllda titeln. Priset gick till Östersunds-Posten.

Varje år utser TU - Medier Årets dagstidning med priser i olika klasser. SkLT var nominerat i klassen årets redaktion tillsammans med SvD Ledarredaktionen och Östersundsposten.

På torsdagskvällen stod det klart att Östersunds-Postens redaktion vann priset som årets redaktion. Priset mottogs av TU – Medier på Berns i Stockholm.

Årets dagstidning hade i år sju olika klasser. I dessa var 18 tidningar och mediehus samt tre personer nominerade.

SkLT:s motivering till nomineringen löd:

”Det här är redaktionen som vägrar acceptera att de är för få. Trion som utgör redaktionen ger sig sjutton på att leverera kvalitetsjournalistik och att gräva där de står. En av Hall Medias allra minsta redaktioner får agera förebild för sina större systerredaktioner genom sitt effektiva och drivna arbetssätt. De gräver i kommunens diarier och tvingar dem till större öppenhet, avslöjar avgående kommunalråds pensionsavtal och får tidningens läsare att ta strid för #mittskara. Trion visar att det går utmärkt att göra angelägen lokaljournalistik trots minimala resurser.”