Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skidstjärnan Marcus Hellner avslutar karriären

Skidstjärnan Marcus Hellner, 32, väljer att avsluta karriären. Det berättar han i en intervju med SVT Sport som publicerades under söndagen. – Det är ett väldigt svårt beslut att ta, säger Marcus Hellner.

Marcus Hellner, ursprungligen från Lerdala i Skövde kommun, avrundar därmed en tolv år lång elitkarriär som innehållit många framskjutna placeringar.

2010 blev det till exempel två OS-guld i kanadensiska Vancouver, det i skiathlon samt i stafetten 4x10 kilometer. Stafettguld blev det även i OS i ryska Sotji 2014. På meritlistan finns även ett VM-guld i sprint 2011 i norska Holmenkollen tillsammans med fem världscupsegrar.

– Jag känner inte att jag har det hundraprocentiga driv som krävs, säger Marcus Hellner, 32, till SVT Sport i intervjun som publicerades under söndagen.

SVT: Vad fick dig att ta det här beslutet?

– Det är väl en känsla som har växt fram under året. Jag har inte pratat så mycket om det egentligen men har jag känt att det här är nog sista året jag kör. Sen har försökt att hålla fokus på alla tävlingar och OS framförallt, att göra det så bra som möjligt. Det tycker jag att jag har fått till bra, men efter säsongen har jag känt att det är nog rätt för mig att kliva åt sidan, säger Marcus Hellner till SVT Sport.